Wilt u 100% veilige data wiping? Kies voor Blancco!

Zorg dat uw bedrijfsgegevens niet in de verkeerde handen terechtkomen, kies voor de 100% veilige data wiping van Blancco.

Een datalek kan uw bedrijf behoorlijk in de problemen brengen, zelfs wanneer uw data onbewust is gelekt. Naast het ontvangen van een hoge boete, krijgt u te maken met reputatieschade. Uw personeel voelt zich niet meer veilig en klanten/cliënten lopen mogelijk over naar uw concurrent.

Hoe ontstaat een datalek binnen uw bedrijf?

Een datalek binnen uw bedrijf kan op verschillende manieren ontstaan, wees dus te allen tijde alert. Wij schetsen een aantal scenario’s voor u.

Een datalek kan ontstaan door:

  • Een virus binnen uw bedrijfsnetwerk of een gerichte cyberaanval.
  • Medewerkers die reageren op een phishing e-mail.
  • Een medewerker die per ongeluk persoonsgegevens naar het verkeerde e-mailadres stuurt.
  • Het niet beveiligen van uw bedrijfsnetwerk.
  • Het verkopen, doneren, of weggooien van oude hardware zonder 100% veilige data wiping.

Een datalek ontstaat vaak bij vervangen hardware

Een datalek voelt extra pijnlijk wanneer het ontstaat door uw eigen toedoen. Het komt helaas regelmatig voor dat data op straat komt te liggen bij het vervangen van hardware. U kunt denken aan het verkopen van laptops, tablets en smartphones die niet meer worden gebruikt binnen uw organisatie. Of het in de container gooien van defecte hardware.

U denkt iets goed te doen, maar moet daar helaas de rekening voor betalen. Een cybercrimineel kan uw oude hardware opkopen, of uit de container halen en de harde schijven uitlezen. Zelfs wanneer u denkt dat deze defect zijn, of al gewist zijn.

De data die ze vinden kunnen ze verkopen via het deep web, of tegen uw bedrijf gebruiken.

Een cybercrimineel kan uw data gebruiken om:

  • Uw bedrijf af te persen.
  • Klanten/cliënten of personeel op te lichten.
  • Het inzetten om een cyberaanval op te zetten.

Data wiping door Blancco

U kunt een datalek voorkomen door uw data te laten verwijderen door Blancco, zij verwijderen uw data grondig. Na het verwijderen van uw data krijgt u een certificaat met digitale handtekening. Zo weet u zeker dat uw bedrijfsgegevens niet toegankelijk zijn.

Nu kunt u veilig uw oude hardware verkopen, doneren of weggooien. Samen met Blancco werkt u aan een veilig- en gezond milieu. U hoeft niet meer bang te zijn dat uw oude hardware in de verkeerde handen terechtkomt. Zo geeft u laptops, smartphones, tablets en andere gegevensdragers een tweede leven, zonder dat u zich druk hoeft te maken over de koper.

Waarom data wiping uitbesteden?

Het grondig verwijderen van data kost veel tijd. Uw IT-afdeling heeft niet altijd deze tijd, omdat ze zich moeten richten op andere IT-problemen binnen uw organisatie. Bovendien is het een klus waar veel IT-professionals niet op zitten te wachten. Door uw data wiping uit te besteden, kan uw support team zich richten op de IT-vraagstukken binnen uw bedrijf.