Duurzaam reizen; wat zijn de opties?

Reizen met de auto is zowel slecht voor het milieu als voor je eigen portemonnee. De CO2 uitstoot wordt steeds meer van nog een rondje naar je werk rijden, de benzineprijzen steeds duurder. Hoe kan dit nou anders? De fiets is een uitstekend goed idee, duurzaam en tegelijkertijd goed voor je gezondheid. Maar ligt jouw werkplek of schoolinstelling voor jou net te ver om te kunnen fietsen? Dan heeft ConnectBike daar een goede oplossing voor.

E-bike

Bij het woord e-bike moet je misschien even nadenken, maar het is letterlijk een elektrische fiets. Een fiets die net zoals elke andere normale fiets fietst, maar dan aangedreven door een elektrische motor. Een voordeel van het fietsen op een e-bike is natuurlijk dat je door de elektrische motor aanzienlijk sneller gaat dan als je zou fietsen op een normale fiets. Maar dit is niet het enige voordeel van een e-bike. Deze fietsen hebben namelijk, in tegenstelling tot een auto, nul schadelijke stoffen die zij uitstoten, waardoor je dus schoon naar je werk kunt reizen. Een ander voordeel is dat je natuurlijk met je e-bike op fietspaden fietst, waardoor je de lange files ontwijkt op de autoweg, wat weer resulteert in zowel tijd als stress. Ook is het hebben van een e-bike over het algemeen een stuk goedkoper dan het in bezit hebben van een auto. Je betaalt geen wegenbelasting en benzine, maar ook hoef je geen parkeerkosten te betalen!

Deelfiets

Heb je geen behoefte aan een eigen e-bike, bijvoorbeeld door je woon-of werksituatie, maar reis je wel nog af en toe plekken af die ook makkelijk kunnen worden gefietst? Er zijn niet alleen services voor je eigen e-bike, maar ook voor deelfietsen. Een deelfiets is een fiets die op een vaste plek staat, bijvoorbeeld naast je werkplek of onderwijsinstelling, waarmee jij met je app de fiets van het slot kunt halen en van de een naar de andere locatie op je e-bike deelfiets kunt reizen. Hierdoor reis je nog steeds een stuk schoner dan als je met het ov of de auto was gegaan en zit je niet vast aan een eigen aangeschafte e-bike. Handig toch?

 

https://connectbike.net/